Thomas Jefferson (1743-1826)

Esta entrada fue publicada en DOCUMENTALS, HISTÒRIA, POLÍTICA y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

4 respuestas a Thomas Jefferson (1743-1826)

 1. rexval dijo:

  Els americans pressumeixen molt de la seua constitució i la seua democràcia. És conegut que no tenien dret al vot ni els negres ni les dones. El que no ho és tant és que no tenien sufragi universal, sinó censitaria, és a dir, solament podien votar aquell que tenien una renda determinada, o siga, una minoria. Al que realment era una oligarquia li deien «democràcia». Era un paperrt a mida dels burgesos rics i prou. No existia el dret a la vaga, ni el de sindicació, ni manifestació entre altres. Tot pura propaganda.

  • feseto dijo:

   Tens raó. Però, cal tenir en compte també que la Constitució dels Estats Units fou aprovada abans de la Revolució Francesa, l’esdeveniment que va començar a canviar-ho tot. Les dones pràcticament no han pogut votar enlloc fins al segle XX. I el sufragi censatari tampoc era exclusiu dels Estats Units. La qüestió de l’esclavitud ja és una altra història. Crec que l’allargaren tot el temps que van poder.

 2. rexval dijo:

  Tens raó, el sufragi censitari no era privatiu dels EEUU sinó de tot el liberalisme, Europa inclosa. Els capitalites volen fer creure que la santíssima trinidad capitalisme-liberalisme- democràcia és un ens indissoluble, però és fals. Els que lluitaren pels sufragi universal van ser els «demòcrates», no els liberals. Pinochet és un exemple que demostra que capitalisme i liberalisme van molt bé amb la dictadura. El mateix passa avui en dia en països suposadament comunistes com ara Xina o Vietnam, que segueixen el matex model que Pinochet que va nàixer en L’Escola de Chicago i seguit per Pinochet primer i per Reagan i Tatcher després. Actualment és la pesta que estem patint a Europa.

  Salut

  Regí

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s